Året der gik (alt for hurtigt!)

Tak fotografer, for et fantastisk 2015!

Man skulle ikke tro at der var så mange ambitiøse fotografer i sådan et lille land!

 

Hvad er der så sket StudieGo?!

Faktisk kaldte vi slet ikke os selv StudieGo.dk i starten af 2015 men KBHfotostudie.dk. Selvom hjemmesiden stadig er online har vi endegyldigt skiftet navn og det skyldes primært at vi fik et nyt fotostudie og gerne ville “genopstå”. Derfor blev det til StudieGo.dk (og ikke StudioGo.dk som mange tror).

 

Sammen med det nye navn fik vi også en ny hjemmeside med online-booking-system og en kalender, så fotografer hurtigt og nemt kan se hvornår at et studie er ledigt og booke det med det samme. Det har været en stor succes!

 

Sammen med den nye hjemmeside kom også flere tjenester som fx kamera-udlejning og studie-undervisning. Specielt sidstnævnte har været en succes for mange fotografer som har ønsket en gennemgang af studiet samt mulige lys-opsætninger før at de ville booke studiet 1. gang.

 

Og når ja.. til dem som ikke har haft tid til at komme forbi studiet har man på Youtube kunne se Jonatan Harring undervise i studiefotografering i serien “Studiefotografering For Begyndere” som blev indspillet i løbet af sommeren i studie 2.

Screen Shot 2015-12-28 at 13.47.16

Serien “Studiefotografering For Begyndere

 

I februar måned åbnede vi for første gang for vores nye store fotostudie (studie 2) 100 m. fra Rødovre St. Faktisk hedder postadressen 2650 Hvidovre, hvilket har været skyld i en del forvirring!

Vi har snakket med kommunen og det er desværre ikke muligt at ændre navnet på Rødovre St.

Studiet var dog ikke helt “færdigt” i februar måned og er blevet løbende renoveret/ombygget i løbet af 2015, hvilket først og fremmest skyldes at vi hele tiden fik nye behov og ikke mindst ideer. Studiet var i starten primært tiltænkt som et film-studie pga. størrelsen, men er endt med hovedsageligt at være et fotostudie.

Det er mildest talt en udfordring at indrette ét 100 m2 stort rum med 6 m. til loftet, men vi er efterhånden kommet godt efter det!

Stadig Danmarks billigste?

Studie 1 kan stadig lejes for 99.- kr./timen inkl. udstyr eller 449.- kr/dag – og det bliver det ved med i 2016! Så vi tør godt vædde med at studie 1 stadig er Danmarks billigste fotostudie.

Studie 2 koster en 50’er mere i timen, hvilket er nogenlunde samme pris som de billigste fotostudier i Danmark ligger på. Alligevel vælger flere og flere “studie 1 brugere” at booke studie 2 – og vi regner med at trenden forsætter.

 

Hvad skal der så ske i 2016?

2016 byder b.la. på foto-workshops i studie 2 én gang i måneden. Instruktørene Mikkel Gaba og Jonatan Harring instruerer 8 kursister i portrætfotografering i fotostudie. Derudover deltager 2 modeller, så der er sikkerhed for at få en masse gode billeder med hjem til portfolien, samt en masse viden og udbygning af dit netværk. Det koster 799.- kr. og kan klart anbefales til amatør-fotografen som gerne vil i gang med portrætfotografering af modeller. Den 1. workshop afholdes lørdag d. 16 januar, og du kan læse mere om den her: www.workshop.studiego.dk.

 

Fie & Thea er begge modeller på den 1. workshop workshop d. 16 januar!

 

Tak til alle fotografer, modeller og makeup-artister som har været forbi et af vores studier i 2015. Vi håber snart at se jer igen 🙂

Vi ønsker dig et godt nytår, venlig hilsen StudieGo.dk

 

 

Produktfoto i fotostudie

Produktbilleder i studie 2 med Jonatan Harring

I dag blev der knoklet med produktbilleder i vores studie 2. Her var Jonatan Harring fra KBHfoto på besøg – og lavede billeder af juice-flasker til firmaet Liquid Juice Company!

 

Resultat

Ny kæmpe boom i studie 2

Hvis du synes at der har manglet et boom-stativ i studie 2, så fortvivl ikke længere.

Vi har nemlig indkøbt et KÆMPE boom-stativ. Det er ekstremt robust og højt.

1 x Boom-stativ, ekstrem solid og robust (max højde 4 m.)

1 x Boom-stativ, ekstrem solid og robust (max højde 4 m.)

PS! Læg mærke til beauty-dishen på billedet. Det er ikke den normale gamle men en ny på hele 70 cm. i diameter (!!!)

 

Glæd jer fotografer 🙂

Produktfoto af flasker

Guide til produktfoto af øl-flasker

Med denne metode undgår du refleksioner, og du kan se klarheden og farven igennem glasset da det lyses op bagfra.

Lampen nede-foran hjælper til at gøre forsiden/etiketten synlig, men er placeret i en vinkel som ikke giver refleksioner.

Der er placeret et stykke pap med sorte side omkring flasken – på den måde forbliver omridset af øllen mørk, og hviskes ikke ud i den hvide baggrund pga. for meget highlight.

 Resultat:

ølflaskefoto

Katalog/produkt billede med spejling

Airless

Det kan være en god ide at bruge et professionelt fotobord når du skal skyde produktfotos eller katalog billeder som tilfældet er her.

Med en plexiglas-plade kan man nemlig skyde lys op igennem og gøre baggrunden helt hvid. Samtidig har pladen oftes både en spejlblank og en mat side. Med den blanke side kan man spejle produktet i bunden. Denne er effekt er stort set umulig at lave i Photoshop – også ser det hammer godt ud!

Produktfotoet her er lavet af fotograf Jonatan Harring.

Gratis online undervisning i fotografering

StudieGo.dk/TV har lavet serien “Studiefotografering For Begyndere” med fotograf Jonatan Harring som introducerer dig til fotostudiet og kameraet, og viser dig hvordan du får de bedste billeder. SE SERIEN HER.

Serien tager dig fra A-Z i studiefotografering, og Jonatan viser dig hvordan lys og flash kontrolleres, dit kamera indstilles, lyset skal sættes og hvordan du skyder de flotteste billeder i et fotostudie med flashlamper.

Se fx 2. afsnit om “Kamera & Indstillinger” her:

Musikvideo i studie 2 (Hvidovre)

En af de mange musikvideoer som er blevet skudt i studie 2 i løbet af foråret er ‘Wanna know who you are’ af Xolo Island. Se resultatet her:

Photoshoot med Miss Tiffany i StudieGo

Jonatan Harring skød produktbilleder af sko for webshoppen ‘Miss Tiffany’ i studie 2 sidste uge. Billederne er med modellen Tania Victoria.

jonatanharringkbhfoto-1-2 jonatanharringkbhfoto-1

Oplysningskampagne optaget for Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen

Jonatan Harring og Johannes Sprogøe Fletting har opateget en ny kampagne for Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen i StudieGo’s studie 2 i Hvidovre. Deres setup var simple. En stor rundhorisont og en sofa fra 1800-tallet. Way to go! 🙂

Reklame for Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen

Reklame for Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen

Jonatan Harring anbefaler

Fotograf Jonatan Harring fra KBHfoto.dk anbefaler StudieGo.dk’s studie 2, og skriver følgende på hans blog:

maj 13, 2015

Mit personlige farvorit fotostudie i København, og til den klar bedste pris når man samligner med studier som The Lab, Fotostudie.Org og fotostudiet Eyelight. Det er af højt kvalitet, og med alt hvad man kan ønske sig af udstyr, både som fotograf og som videograf.

Der er b.la. flere Oubao flashes, redhead lamper, baggrunde og en masse modifiers som fx softboxe og beautydishes.

Desuden er der knap 6 m. til loftet i fotostudiet (!) og man kan også mørklægge det, som især er godt når jeg optager video.

Derudover har studiet også seperat makeuprum og køkken, et lille toilet og en meget lang indkørsel med rulleport til at læsse alt mit udstyr / set-ups af.

Jeg anbefaler studiet til alle som fotograferer og laver fx musikvideoer.

Mere information her: www.studiego.dk/studie-2

Du kan læse mere om Jonatan Harring og læse hans blog her: www.jonatanharring.com.

Sådan ser studiet ud når Jonatan Harring er i gang.

Sådan ser studiet ud når Jonatan Harring er i gang.