GUIDE TIL FLASHTRIGGER OG RECEIVER

Billedresultat for dison flash triggerBilledresultat for dison flash trigger

Trigger (til venstre). Receiver (til højre).

Trigger og Receiver er til rådighed når du booker vores fotostudie.

1) Bag på triggeren kan du indstille sende-kanaler (det blå felt). Her skal du sørge for at kanal 1 er ON (se billede 1)

2) Bag på recieveren er tilsvarende modtage-kanaler (ligeledes det blå felt). Her skal også sørge for at kanal 1 er ON (se billede 1).

Billedresultat for dison flash trigger

Billede 1

3) Triggeren monteres på din hotshoe på dit kamera. Næsten alle kameraer har en hotshoe (se billede 2).

Billede 2

4) Receiveren monteres bag på flash-lampen. Strømstikket til flashlampen monteres i recieveren, og strømmen ledes gennem receiveren før at den når flashlampen. Sync-kablet på receiveren sættes i tilsvarende sync-input bag på flashlampen (se billede 3).

Billedresultat for dison flash trigger

Billede 3

Hvis den ikke passer ind i (som det er tilfældes på de nye Li-Hu flashe) skal du bruge en lille converter, som gerne allerede skulle sidde i flashen (se billede 4).

Billede 4

Når du har sat strøm til flashlampen skal receiveren lyse blåt. Husk evt. at trykke på knappen bagpå receiveren for at tænde den.

I vores fotostudie er receiveren næsten altid tilsluttet flashlampen når du ankommer.

 

5) Afprøv om triggeren og receiveren virker ved at trykke på test-knappen på toppen af triggeren. Flashlampen skulle nu gerne flashe. Når triggeren sidder på kameraets hot-shoe flasher lampen nu vær gang at du tager et billede.

 

Hvis den ikke virker(flasher) kan det være fordi at:

  • Triggeren er løbet tør for batteri. Det kan du se ved at triggeren ikke lyser rødt når du trykker på test-knappen. Du finder nye batteri i træ-kassen på den store reol. Det er små 23A batterier (se billede 5).
  • Du skal trykke på knappen bag på receiveren for at tænde den. Den lyser blot når den er tændt. Husk at flashlampen også skal være tændt og strømstikket sat i stikkontakten.
  • Flash-knappen bag på flashlampen er ikke tændt. Bag på flashlampen finder du en knap med teksten “FLASH”. Den skal være slået til (lyse) for at flashlampen kan flashe. Tryk evt. på “TEST” knappen bag på flashlampen. Hvis flashlampen flasher er FLASH-knappen slået til.
  • Flash-pæren i flashlampen er defekt. Tryk på TEST-knappen bagpå flashlampen. Hvis flashlampen ikke flasher (og FLASH-knappen er tændt), så er der fordi at flash-pæren er defekt. Du kan ikke selv udskifte denne. Udskift i stedet hele flashlampen ved at bytte den ud med en af de andre flashlamper som ligger på reolen.
  • Sync-kablet fra receiveren til flashlampen sidder løst. Undersøg om denne sidder helt fast.

Billede 5